Soorten dakbedekking

Er zijn diverse soorten dakbedekking op de markt. Ieder type heeft voordelen en nadelen. De gemeente stelt eisen aan uw dakbedekking. Welke soort het meest geschikt is voor u hangt van een aantal factoren af. Naast de eisen van de gemeente moet de bedekking ook aan uw wensen voldoen en bij uw huis passen. Neem contact op met een specialist voor uitgebreid advies over de verschillende opties.

Dakpan

Het bedekken van daken gebeurd meestal met dakpannen. De omvang of het type kan erg verschillen, daken zien er hierdoor niet allemaal hetzelfde uit. Globaal kunt u dakpannen in twee types onderverdelen: de dakpan van keramiek en de dakpan van beton. Beton is het voordeligste om aan te schaffen. De keramische variant is echter door zijn uitstraling veel populairder. U heeft de keus uit meerdere kleuren en vormen.

Bitumen

Op platte daken gebruikt men dikwijls bitumen als dakbedekking. Door de stroperigheid doet deze vloeistof aan teer denken. Teer is echter een product uit steenkool en bitumen wordt uit aardolie geproduceerd. Deze dakbedekking kent vele voordelen zoals: voordeliger dan kunststof, eenvoudig te verwerken, hecht prima en de waterdichtheid blijft langdurig goed.

Shingles

Deze dakbedekking bestaat uit delen die elkaar overlappen. Shingles hebben de vorm van een rechthoek en zij worden opeenvolgend gelegd. Te midden van de rijen die overlappen komen doorlopende naden niet voor. Shingles leggen kan in uw woonhuis, overkapping, aanbouw of tuinhuisje. Het bestaat uit bitumen en is voordelig in de aankoop. Het gewicht is dekkend laag en het aanbod aan formaten, kleuren en ontwerpen is erg veelzijdig.

PVC

Elk dak kan door deze soort worden bedekt. PVC beschermd goed tegen water en is duurzaam, meer dan 25 jaar is geen uitzondering. Het is daarnaast niet duur en biedt een aantal voordelen als: minimaal onderhoud, recyclebaar, wortelvast en verkrijgbaar in uiteenlopende tinten.

Meer informatie

Dit is slechts een kleine greep uit het aanbod van dakbedekkingen. Een specialist in dakbedekking kan u nog veel meer vertellen over wat er hiernaast nog te verkrijgen is. Wilt u direct meer informatie? Vraag dan diverse offertes aan via het offerteformulier.

Offerteformulier

Uw aanvraag:

  • Uw gegevens zijn veilig bij ons
  • Vrijblijvende dienstverlening
  • Kosteloos en zonder verplichtingen