Daklekkage  

Daklekkage opsporen en verhelpen

Lekkage van uw plat of schuin dak heeft diverse gevolgen, die u liever voorkomt. Denk bijvoorbeeld aan vochtplekken op uw wanden of vloeren, of het rotten van houten panelen. Wanneer uw een daklekkage niet op tijd detecteert, of meldt, dan is het zelfs mogelijk dat een reparatie niet meer voldoende is. Om kosten te besparen raden wij dan ook aan regelmatig uw dak(en) te controleren op eventuele gebreken. Heeft u hiervoor praktische ondersteuning nodig? Dan is het mogelijk om contact op te nemen met een professioneel dakdekker via ons contactformulier. Wij bieden u op deze pagina enige informatie over opsporingstechnieken en het verhelpen van lekkage.

Lekdetectie

Lekdetectie

Het opsporen van lekkages wordt aangeduid met de term ‘lekdetectie’. Waar dit vroeger gepaard ging met aanzienlijke sloop- en verbouwwerkzaamheden, verstaat men tegenwoordig onder lekdetectie het “non-destructieve onderzoek”, waarbij lekkages worden opgespoord, terwijl hak- en breekwerk zoveel mogelijk wordt vermeden. Er zijn diverse technieken op het gebied van lekdetectie beschikbaar, die wij hieronder voor u in een kort overzicht hebben gezet.

Thermografie

Lekdetectie specialisten passen thermografie met name toe voor lekkages in waterleidingsystemen, maar zetten het tevens in voor het opsporen van daklekkage. Dankzij de infrarood techniek worden schadeplekken opgespoord, waarbij voornamelijk wordt gelet op warmteverlies. Het grote voordeel van thermografie is dat men hiermee lekkages kan detecteren, die met het menselijk oog niet te zien zijn.

Ultrasoon detectie

Met behulp van ultrasone detectie kunnen professionals lekkage opsporen met behulp van geluidssignalen. Het grote voordeel hiervan is dat deze geluiden onhoorbaar zijn voor mensen, waardoor u de (dak)lekkage kunt laten opsporen tijdens werkuren, zonder dat wij hierbij de dagelijkse werkzaamheden verstoren. Doordat het lek een minieme afwijking veroorzaakt in het geluid kan men deze eenvoudig lokaliseren en bestrijden.

Endoscopie

Bij deze vorm van lekkage detectie, kijkt één van onze professionals met een camera die zeer flexibel is in en onder slecht te bereiken constructies. Hierbij kunt u onder meer denken aan douchebakken, schoorstenen of inbouwreservoirs. Maar ook voor rioleringen en waterleidingen wordt endoscopie vaak toegepast.

Rookgasdetectie

De meest voorkomende vorm van lekdetectie van daklekkage is rookgasdetectie. Het rookgas wordt in dit proces onder de dakspanten gespoten, waarna aan de buitenzijde kan worden gekeken waar het gas ontsnapt. Door dit enkele keren te herhalen kan steeds preciezer de locatie van de lekkage worden bepaald.

Daklekkage verhelpen

Wanneer is ontdekt waar de daklekkage zich bevindt, dan moet u deze spoedig (laten) verhelpen. Hierbij is het ten eerste van belang om te bepalen wat de precieze lekkage veroorzaakt: is het een verschuiving van dakpannen, een constructiefout, of is de daklekkage een gevolg van vorst of regen? Pas hierna kan naar de juiste oplossing worden gezocht. Wilt u zelf het lek verhelen? Zorg er dan voor dat u het juiste materiaal beschikbaar heeft, en goed in uw veiligheid voorziet. Vraag eventueel een professional om advies.

24uurs service

Heeft u problemen door een continue daklekkage? Vermoedt u een lekkage, maar heeft u deze zelf tot dusver niet kunnen opsporen? Moeten wij een lek voor u verhelpen? Voor al deze en meer vragen bent u bij ons aan het juiste adres. Wij bieden een 24uurs spoedservice bij daklekkages, wat betekent dat wij 24 uur per dag, en 7 dagen per week bereikbaar zijn. Via het contactformulier kunt u een vrijblijvende offerte opvragen, wat betreft de kosten voor onze dienstverlening. Wij hopen u spoedig te treffen!

Offerteformulier

Uw aanvraag:

  • Uw gegevens zijn veilig bij ons
  • Vrijblijvende dienstverlening
  • Kosteloos en zonder verplichtingen

Over Dakdekker Nu

Over ons:

  • Gerenommeerde bedrijven
  • Kwaliteit door Kluskeurmerk
  • Verzekerd van kwaliteit tegen een scherpe prijs